torsdag 15 september 2016

SMÅBORRE ELIXIR * ENTERISKT ELIXIR

 
SMÅBORRE
Agrimonia Eupatoria

Tillhör ros-släktet
Astringent och toniserar vävnader men används för att slappna av i vävnaderna. Det är det  paradoxala som är det magiska som småborren delar med många andra medicinalväxter.
Innehåller tanniner, flavanoider, kumariner,polysackarider, mineraler mm

Småborre är överlägsen vid spänningar och kramp och här menar jag både på ett fysiskt och ett psykologiskt plan.  Småborre är  speciellt indikerad  för den som försöker dölja sin smärta med ett leende, bakom en sofistikerad och lättsam fasad. Matthew Wood (The Earthwise Herbal vol 1) använder uttrycket “Torturedly cheerful” och det är mycket passande.
En männsika som ständigt trycker ner sin smärta kan ta hjälp av missbruk för att fly smärtan.
Ofta är det problem med hierarkier, runt arbete och buisness och personen kan känna sig fångad.
En annan typisk indikation är att personen håller andan för att lindra smärta. När man gör så utlöses endorfiner. Småborre-personligheten behöver lära sig att andas genom smärtan.

Småborre är även bra för njurarna och levern (indikation: fett och osmälta matbitar i bajset som inte processats, ursäkta, fakta )
Dålig matsmältning
Spänd, spasmer  i magen
Spänningshuvudvärk
Hårt vax i örat (då som ljummen infusion som droppas i örat)
Sår i munnen
Halsfluss (i kombination med salvia)
Gall och njursten
Urinvägsinfektion
Inkontinens hos äldre människor och hos små barn
Mensvärk som personen försöker att dölja genom att låtsas att allt är ok :“Torturedly cheerful”
Ont i ryggraden
Influensa när man har ont i lederna

Jag har gjort ett spagyriskt elixir som kan beställas  genom att maila mig på turtleok@hotmail.com. 10 ml 150 kr + porto
Det ingår även i mitt enteriska elixir som handlar om kontakten mellan hjärnan och den andra hjärnan , dvs bukhjärnan, det enteriska systemet. Det handlar om att stärka magkänslan och är bra för folk som får ont i magen av oro, i samband när de äter, nervösa, spända av sociala situationer. Trycker ner känslor i magen.
I magen produceras 80 %  av seratoninet. Betydligt mer än i hjärnan. Det är många som inte vet det. Man ska aldrig underskatta magkänslan. Om det känns bra i magen , känns det bättre psykologiskt. Det hänger ju ihop. Varför fattar inte psykiatrin fortfarande inte detta och försöker att hjälpa männsikor att också ha en bra magkänsla?
Jag har egna erfarenheter av detta och har följt männsikor där det gått så långt att de fått gall och njurstenar och utvecklat  allergier av oberabetad smärta de burit i magen sedan barndommen .Utåt har de hållit masken. Det enteriska elixiret kostar lika mycket och det rekomenderar jag att man tar innan man äter.
Det innehåller citronmeliss, johannesört, småborre, pepparmynta, fänkål, humlesuga och kamomill.
Humlesugan för ner en lugnande energi nedåt, kraften går ner i magen och tar med sig småborre , citronmelissen och johannesörten ner med sin glädje och inre solsken för att lugna och glädja och genom att seratonin skapas i magen påverkar det sinnet. Man blir glad av detta elixir och får en skön magkänsla. Man vet vad man vill. Kamomillen är också lugnande, avslappnande och bra för magen liksom  pepparmyntan och fänkålen.

Läs mer om det enteriska systemet här : http://nervsystemet.se/nsd/structure_1017 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar